Известие

Collapse
No announcement yet.

Кабели за свещи 145 1.3 боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кабели за свещи 145 1.3 боксер

Колеги, моля за малко помощ относно закупуване на кабели за свещите. Днес усетих че колата работи много неравномерно особено когато е студена и реших да си направя един експеримент (нали съм си драка и отдавна не бях бъзикал нищо по колата) при запален мотор извадих кабела на една от запалителните свещи и докато я държах за изолацията усетих доста токови удари по ръката си
    ясно че трябва да се сменят кабелите...чудя се какви да купя EPS, Magneti Marreli, BOSCH, дайте идея моля и евентуално от къде мога да взема по-свесни кабели, че много съм се напатил от лоши кабели със старите ми коли
    In God we trust, all others pay cash.
    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
    Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

TESLA. Аз си ги купих от Косер.
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

Това дето си правил ми прилича на експеримент, какво да направя, че да ме удари тока!
      кабелите се мерят с обикновен уред на килооми и ако няма повече от 5-10 килоома разлика, в диапазона 2-7.5 си си горе-долу наред.Това при збироток кабели!
      Най-икономичното е да си вземеш кабели на оразмеряване и да пробваш с тях.Ако се оправят нещата си купуваш тесла, които са добри кабели.Ако не се оправи си оставяш старите.Ако искаш да те бие тока за спорт ми се обади!Ще ти дам бобина с генератор и се кефи!
      Както е казал класика:нещо ако не се е развалило , не го оправяй!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        Това дето си правил ми прилича на експеримент, какво да направя, че да ме удари тока!
        кабелите се мерят с обикновен уред на килооми и ако няма повече от 5-10 килоома разлика, в диапазона 2-7.5 си си горе-долу наред.Това при збироток кабели!
        Най-икономичното е да си вземеш кабели на оразмеряване и да пробваш с тях.Ако се оправят нещата си купуваш тесла, които са добри кабели.Ако не се оправи си оставяш старите.Ако искаш да те бие тока за спорт ми се обади!Ще ти дам бобина с генератор и се кефи!
        Както е казал класика:нещо ако не се е развалило , не го оправяй!
        е все пак съм електротехник, токовете са ми слабост
        майтапа настрана. кабелите ми наистина са за смяна защото колата не работи както трябва а свещите ми са нови. аз я усещам че прекъсва. а тези кабели Tesla хубави ли са. те в Косер са 25 лв. а иначе проверих и във Ванто има Beru 80 лв. разликата в цените ме шашка... а пък не ми се ават 80 лв. за кабели
        Last edited by ves_v8; d.m.y г., 00:23.

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:28.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
            е все пак съм електротехник, токовете са ми слабост
            майтапа настрана. кабелите ми наистина са за смяна защото колата не работи както трябва а свещите ми са нови. аз я усещам че прекъсва. а тези кабели Tesla хубави ли са. те в Косер са 25 лв. а иначе проверих и във Ванто има Beru 80 лв. разликата в цените ме шашка... а пък не ми се ават 80 лв. за кабели
            хубави са кабелите колега, взимай от тях. чешки са със щатски кабел.
            точка

Comment

Карам с ТЕСЛА поне от 2 години насам. Никакви грижи.
              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                Карам с ТЕСЛА поне от 2 години насам. Никакви грижи.
                И аз така
                Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                Audi A4 1.9 TDI

Comment

Тесла са добри!
                  Слагай ги!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:29.

Comment

Ванка, в лулите май никой вече не слага съпротивления!Може и да греша, ама аз не съм виждал напоследък.Дори кабелите на оразмеряване на Тесла са добри!
                      Колкото до съпротивлението- знае ли някой защо е то!?И защо мърда толкова много при различните производители?
                      Отговора е толкова тъп, че не ми се обсъжда!
                      Ще го откриете сами!

Comment

---
                        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:29.

Comment

Утре ще отида в Косер, защото там гледах въпросните кабели Тесла за 25 лв. и ще ги огледам внимателно. ако ми се сторят читави ще ги взема, ако не отивам във Ванто и взимам Беру-то за 77 кинта и да се решава проблема. Надявам се утре вечерта да споделя мнения за новите кабели, ако ли не - най-късно в Събота

Comment

Ей, не слушаш какво ти се говори. Колко хора ти казват, че карат с тесла и са доволни, теб пак те тегли да си купиш 3 пъти по скъпи непроверени кабели.
                            sigpic

Comment

колеги, ей тука е каталога на тесла
                              http://www.tesla-blatna.cz/en/produc...tion-lead-sets
                              във дескрипцията на комплекта пише дали са със съпротивителна или медна сърцевина. за 1,4 боксер има само един комплект със съпротивителна . за 1,6 боксер има от двата вида, едните са за ГМ еку, другите за бош , въпреки че моите са за бош за сега нямам проблеми.
                              точка

Comment

Working...
                              X